Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Hoe u uw wicker tuinmeubelen het hele jaar door onderhoudt?

 

Wat is wicker?


Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die in meubels wordt gebruikt. De vezel vertoont enige gelijkenis met rotan, hoewel deze laatste gevoeliger is voor weersomstandigheden. In de praktijk wordt wicker om een aluminium frame gevlochten. Dit maakt de meubels zeer stevig en duurzaam, zodat u erop kunt rekenen dat ze lang meegaan. De unieke aspecten van wicker in combinatie met aluminium maken deze wicker loungesets en wicker tuinsets licht genoeg om ze gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Rieten is een veelzijdig materiaal, geschikt voor binnen- en buitenmeubilair. Fabrikanten van allerlei soorten meubilair gebruiken het graag omdat het licht en stevig is. Er kunnen stoelen, tafels en zelfs andere meubels van worden gemaakt, zodat klanten een zeer hoogwaardig artikel krijgen dat gemakkelijk te verplaatsen is.

Er zijn tegenwoordig drie soorten kunststof rieten meubelen op de markt: een structuur met platte draad, een structuur met halfronde draad en een structuur met ronde draad. Het soort materiaal dat u kiest, is van invloed op de uitstraling van uw meubilair. Ronde draad is bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk te weven als platte draad, dus dit verschil kan snel tot uiting komen in niet alleen het karakter maar ook in de kosten van het meubel.
 

Wat zijn de voordelen van wicker tuinmeubelen?


Onze rieten tuinmeubelen zijn de perfecte aanvulling op uw buitenruimte.

Wicker tuinmeubelen zijn geweldig om verschillende redenen, waaronder:
 
  • duurzaamheid - het gaat jaren mee!
  • comfort - ze zijn zo comfortabel dat u de hele dag met uw vrienden en familie buiten wilt zitten!
  • stijl - onze rieten meubelen zijn verkrijgbaar in een groot aantal stijlen, van modern tot rustiek, zodat u iets kunt vinden dat bij uw persoonlijke smaak en uitstraling past.
 

Tips voor het onderhoud van rieten buitenmeubels


Het onderhoud van uw rieten buitenmeubilair kan lastig zijn.

Het is niet moeilijk om te doen, maar het vereist wel enige aandacht. Hier volgen enkele tips om uw rieten meubelen op de juiste manier te onderhouden:

 
1. Eerst en vooral: houd uw rieten meubelen waar mogelijk uit direct zonlicht. Hierdoor kunnen ze na verloop van tijd verkleuren en barsten.

2. Als u uw meubels toch in direct zonlicht zet, zorg er dan voor dat ze bedekt zijn met iets als een zeil, zodat er geen water op kan komen terwijl ze aan het drogen zijn na een nacht regen of dauw (wat ook schade veroorzaakt).

3. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop de stoel wordt geplaatst waterpas is en vrij van vreemde voorwerpen.

4. Uit de buurt van direct zonlicht of te veel water houden. 

5. Breng deze meubelen naar binnen als het regent of slecht weer wordt.

6. Berg het goed op om schade te voorkomen. Het is het beste om het in een afgesloten ruimte op te bergen of af te dekken wanneer het niet in gebruik is.

7. Reinig het regelmatig met een zachte doek en milde zeep, spoel het daarna af met water en droog het af met een handdoek.


 

Koopadvies Tuinmeubelen