Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Welke Tuintafel kiezen?


Er is een enorm aanbod van verschillende tuintafels. Je zou zelfs kunnen spreken van een overaanbod. Het kan zijn als zoeken naar een speld in een hooiberg, dus ja, welke is het meest geschikt voor u of uw gezin? Laten we hier even de tijd nemen om een aantal zaken op een rijtje te zetten.

Wanneer u beslist welke tuintafel u gaat kopen, moet u rekening houden met uw budget, uw favoriete materiaal, het aantal benodigde zitplaatsen en het ontwerp (en de vorm).


 


 

Hoeveel geld wilt u besteden?


Tuintafels zijn verkrijgbaar in vele prijsklassen, van enkele tientallen euro's tot enkele honderden of zelfs tot enkele duizenden. Hoe meer u betaalt, hoe beter het materiaal en het ontwerp zullen zijn.


Kortom, goedkopere tafels zijn niet noodzakelijk minderwaardig. Biertafels bijvoorbeeld zijn helemaal niet duur (100 - 200 euro) en het komt zelden voor dat ze het op den duur begeven. Het zijn van die typische producten die in massa geproduceerd worden, waardoor de prijs ook goedkoop blijft.

In de iets duurdere prijscategorie (200 - 500 euro) vind je vaak picknicktafels van hout. Maar ook deze zijn zeer betaalbaar. Stel je hebt een bedrijf met ongeveer 20 werknemers. Voor ongeveer 1.200 euro (inclusief BTW) kunt u 4 x 1,80 KING Picknicktafels bestellen en ter plaatse installeren. Er is meteen plaats voor 24 personen om tijdens hun lunchpauze van de zon te genieten. Helemaal niet duur dus voor een bedrijf!

Vist u liever in een nog duurdere categorie tuintafels, dan komt u uit bij de Teak Tuintafels of Douglas Picknicktafels met een metalen onderstel.

 

Wat zijn uw voorkeuren qua materiaal?


Wij geven hieronder een overzicht van de meest gebruikte materialen voor de constructie van tuintafels, samen met informatie over hun belangrijkste voordelen en eigenschappen.
 

  • Aluminium: Dit is lichtgewicht en betaalbaar. Aluminium picknicktafels hebben vaak een moderne uitstraling, en zijn ook goed te combineren met andere materialen.

  • Hout: natuurlijk en mooi. Veel soorten tuintafels zijn afgewerkt in hout: Vurenhouten picknicktafels, Hardhouten picknicktafels, Tuintafels in Teak...

  • Kunststof tuintafels zijn over het algemeen weerbestendig en ook gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn licht van gewicht, zuinig, en kunnen worden gemaakt om eruit te zien als hout of andere materialen.

  • Staal: Staal is een duurzaam, stevig materiaal dat er strak en modern uitziet. Hier zijn enkele voorbeelden van stalen tuintafels in verschillende stijlen.

     

Het aantal zitplaatsen is de belangrijkste overweging bij de keuze.


Als u minder mensen aan een tafel wilt ontvangen, moet de tafel kleiner zijn. Hoe groter uw groep is, hoe groter de tafel moet zijn.

  • Een tuintafel van 140cm: plaats voor 4 volwassenen (2 aan beiden zijden).

  • Een tuintafel van 180cm: plaats voor 6 volwassenen (3 aan beiden zijden).

  • Een tuintafel van 240cm: plaats voor 8 volwassenen (4 aan beiden zijden).

  • Een tuintafel van 300cm: plaats voor 10 volwassenen (5 aan beiden zijden).

 
Wanneer u aan deze picknicktafel een bank toevoegt en er aan beide uiteinden mensen kunnen zitten, mag u +2 personen toevoegen.


 

Keuzestress? Tijd voor de vorm en de stijl


Net als binnentafels zijn er ook tuintafels in vele vormen. Er zijn rechthoekige, vierkante en ronde tuintafels. Bovendien is er veel variatie in design. De wereld staat ook niet stil; elk jaar worden er nieuwe leuke modellen geïntroduceerd. Wist u bijvoorbeeld dat ons bedrijf de Comfort picknicktafel heeft uitgevonden? Het is nu een van de populairste picknicktafels in Nederland, België en Frankrijk (smiley).

 

RECHTHOEKIGE TUINTAFELS:

 
Veel ruimte aan de tafel en gemakkelijk te verplaatsen betekent dat dit de perfecte plek is voor meerdere mensen tegelijk. Deze tuintafels zijn verkrijgbaar in vele maten, zodat u gemakkelijk de juiste voor u kunt vinden. Er is geen volledige sociale interactie mogelijk door hun rechthoekige vorm - wat ze ook minder ruimtebesparend maakt. Maar als je een comfortabel plekje nodig hebt in je tuin of op je terras of balkon, zijn deze tafels misschien wel geschikt!


 

RONDE TUINTAFELS:

 
Ronde tuintafels zijn een leuke twist op de klassieke picknicktafels. Met dit ronde ontwerp kunt u een stuk eetruimte kwijtraken en de hele tafel gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u mensen tegenkomt of in elkaars persoonlijke ruimte komt. Ronde tafels zijn ook ideaal voor het spelen van spelletjes - het is een geweldige manier om vrienden en familie samen te brengen.

 

VIERKANTE TUINTAFELS:

 
Als u op zoek bent naar een compacte, vriendelijke conversatietafel waar 8-12 personen comfortabel aan kunnen zitten, dan is dit hem. Zijn unieke vorm voegt een extra dimensie toe aan elke kamer terwijl het tafelblad open en ruim blijft.

Koopadvies Tuinmeubelen