Houten Picknicktafels van het merk KING ® (40 mm. plankdikte! - FSC)


Picknicktafel online kopen? E-woodproducts is reeds sinds 2012 verdeler van houten KING picknicktafels in heel België. We stelden vast dat niet alle consumenten tevreden waren met het traditionele aanbod tuintafels / picknicktafels in tuincentra en doe-het-zelf zaken. Daarom ontwikkelden we een prototype dat moest volstaan aan enkele belangrijke criteria zoals: duurzaamheid, eenvoudige montage, veilig voor jong en oud, een aantrekkelijk design en uiteraard te koop aan een betaalbaar prijskaartje. Het merk KING ® was geboren. Thans is het merk KING ® een begrip in België en Nederland. Onderaan deze pagina kan je alle troeven nalezen van KING ®.

Super promotie | Tijdelijke aanbieding | Op = Op!


.

10 KING-Troeven

.

1. FSC ® - label:


Het FSC ®-label staat voor Forest Stewardship Council en is een internationaal keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Dit label wordt toegekend aan producten die afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, waarbij rekening wordt gehouden met zowel sociale, ecologische als economische aspecten.

Alle KING ® picknicktafels zijn voorzien van een FSC ®-label, wat betekent dat het hout dat we gebruiken afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Door te kiezen voor een KING ® picknicktafel draagt u dus bij aan het behoud van het bos en aan het verminderen van de ontbossing en de gevolgen hiervan voor het milieu.

Voor de klant betekent dit dat u erop kunt vertrouwen dat het hout dat we gebruiken afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en dat het voldoet aan de strenge eisen van het FSC ®-label. Hierdoor weet u dat u een verantwoorde keuze maakt en dat u bijdraagt aan een beter milieu.

Het FSC ®-label is een belangrijk keurmerk in de houtindustrie en draagt bij aan een duurzame toekomst voor onze planeet. Wij zijn dan ook trots dat al onze KING ® picknicktafels voorzien zijn van dit keurmerk en dat we op deze manier bijdragen aan een beter milieu.
.

2. Duurzaam behandeld hout


Het vuren hout van de KING ® picknicktafels wordt onder grote druk en diep in het hout geÔmpregneerd. Dit gebeurt door middel van vacuümdruktechniek, waarbij het hout eerst vacuüm wordt gezogen en vervolgens onder druk wordt gezet terwijl het in contact staat met een vloeistof die het hout impregneert. Dit impregneren zorgt ervoor dat het hout bestand is tegen allerlei weersinvloeden, vocht en schimmels. Hierdoor gaan de tafels ettelijke jaren mee en blijven ze er mooi uitzien.

Het impregneren van hout heeft voor de klant dus verschillende voordelen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het effect van weersinvloeden en vocht op uw tafel, wat resulteert in minder onderhoud en een langere levensduur van de tafel. Daarnaast is het hout door de behandeling ook beter bestand tegen schimmels, wat de gezondheid van de gebruiker ten goede komt.

Al met al zorgt de duurzame behandeling van het hout bij KING ® picknicktafels voor een tafel van hoogwaardige kwaliteit, die jarenlang meegaat en bestand is tegen allerlei weersinvloeden en schimmels.
.

3. Kwaliteit hout


De KING® picknicktafels zijn gemaakt van vurenhout van de Picea abies (fijnspar), een houtsoort die bekend staat om zijn stevigheid en duurzaamheid. De kleur van dit hout varieert van witachtig tot crèmekleurig en is hierdoor een populaire keuze voor buitenmeubilair. Het vurenhout van de KING® picknicktafels wordt zorgvuldig geselecteerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Het is een duurzame keuze, omdat het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Door te kiezen voor vurenhout dragen wij als bedrijf bij aan het behoud van onze natuurlijke omgeving.
.

4. Plankdikte 40mm.


De KING® picknicktafels onderscheiden zich door hun stevige constructie en dikke planken. Met een plankdikte van 40mm zijn de tafels vaak 5mm dikker dan die van andere aanbieders, die slechts 35mm planken hebben. Dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit, waardoor de tafels een gewicht tot wel 800 kg kunnen dragen. De dikke planken geven de tafels niet alleen een robuuste uitstraling, maar zorgen er ook voor dat de tafels lang meegaan en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.
.

5. Afgeronde hoeken


De afgeronde hoeken van de KING® picknicktafels dragen bij aan de veiligheid van de gebruikers. Scherpe hoeken kunnen immers vervelende snijwonden veroorzaken. Vooral voor gezinnen met kinderen is dit een belangrijk voordeel. Met de afgeronde hoeken kunnen zij zich niet bezeren aan scherpe randen en kunnen ze onbezorgd genieten van hun picknick of spelletjes. Maar niet alleen voor gezinnen is dit een voordeel, ook op scholen of openbare plaatsen waar veel mensen samen komen, kan de afgeronde hoeken van de KING® picknicktafels bijdragen aan een veiligere omgeving.


6. Parasolgat


Bij KING ® streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke picknicktafels te bieden, en daar hoort natuurlijk ook het nodige comfort bij. Daarom hebben de meeste van onze picknicktafels een parasolgat van 40mm, zodat u op warme zomerdagen heerlijk in de schaduw kunt genieten van uw maaltijden. Wanneer een picknicktafel niet beschikt over een parasolgat, zal dit duidelijk worden aangegeven op de productpagina. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat u altijd de picknicktafel krijgt die het beste bij uw behoeften past.
.

7. Eenvoudige montage


Montage is zeer eenvoudig en vereist geen technische vaardigheden. De meeste KING® picknicktafels kunnen worden gemonteerd tussen 30-45 minuten met 2 personen. Het bouwpakket wordt geleverd met alle benodigde instructies en het tafelblad en de zitvlakken zijn reeds voorgemonteerd. Sommige modellen, zoals de vierkante tafels, kunnen iets meer tijd in beslag nemen. Hierbij kan men rekenen op ongeveer 80 minuten voor een volledige montage.
.

8. Opklapbare zitvlakken


Bij de meeste KING® picknicktafels zijn de zitvlakken opklapbaar voor extra gemak bij het opbergen en verplaatsen van de tafel. Hierdoor kan de tafel snel en gemakkelijk opgeruimd worden en kan er meer ruimte gecreëerd worden in de tuin of op het terras. Het opklappen van de zitvlakken is ook handig bij het maaien van het gras of als bescherming tegen regen of vogelpoep. Let wel op dat sommige modellen, zoals de vierkante en ronde picknicktafels en de comfort picknicktafels, geen opklapbare zitvlakken hebben. Raadpleeg daarom altijd de productpagina om er zeker van te zijn dat de picknicktafel de gewenste functies heeft.
.

9. Garantie 2 jaar


KING ® biedt 2 jaar garantie op alle picknicktafels. Dit is tevens de wettelijke garantie die geldt op alle producten die u bij ons aankoopt. Dit betekent dat u gedurende de eerste twee jaar na aankoop zonder zorgen gebruik kunt maken van uw picknicktafel. Mocht er onverhoopt toch iets mankeren aan de tafel, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen u verder helpen om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw picknicktafel.
.

10. Excellente Service


Onze klantenservice is een essentieel onderdeel van onze excellente service. Ons team staat altijd paraat om u te helpen met eventuele vragen of problemen. Wij streven ernaar om onze klanten tevreden te stellen met niet alleen onze producten, maar ook met onze service. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan met uw aankoop, dan zullen wij er alles aan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Wij vinden het belangrijk dat u met een goed gevoel terugkijkt op uw aankoop bij KING®.


.
.


Pimp je houten picknicktafel: met zitkussens, rugleuningen of kleuren?


Hoe kan je je aangekochte KING Picknicktafel nog leuker en comfortabeler maken? Zoals je al in de titel kan lezen zijn er hier 3 mogelijkheden

We hebben op maat gemaakte zitkussens laten fabriceren. Ze zijn waterafstotend en verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.
De meeste KING picknicktafels hebben ook bijhorende rugleuningen.
Kleur je vuren houten picknicktafel in een leuk kleurtje met Restol Houtolie. Naast de toffe kleur, krijgt je tafel ook een extra bescherming.
.

De zitkussens:


U kunt kiezen tussen verschillende kleuren: mineraal blauw, marine blauw, taupe, antraciet, rood, zwart en groen. Aan de andere kant is er een keuze tussen kleine (57cm) zitkussens en grote zitkussens (96cm).

Picknicktafel met zitkussens

De zitkussens zijn water en vuil afstotend. Ze zijn gemakkelijk vast te gespen, en hebben een afneembare hoes. Ze zitten comfortabel en zijn vormvast. Deze zitkussens passen niet op de rugleuningen.
Zoals de foto duidelijk maakt, kan het leuk zijn om verschillende soorten kleuren zitkussens te bestellen.
.

De houten rugleuningen:


Misschien bent u een horeca-uitbater en vind je het belangrijk dat u klanten lang genieten van hun terrasje. Door de rugleuningen zitten klanten een stuk comfortabeler en zullen dus een een langere tijd gaan tafelen. Dit kan de tafelomzet gevoelig de hoogte injagen.
Misschien staat de tafel gewoon in uw tuin? Ook in dit geval kan een rugleuning u bieden wat u net op die zwoele zomeravond verlangt. Heerlijk achterover leunen, heerlijk chillen!

We merken op dat u bij ons zelf kan kiezen hoeveel rugleuningen u wenst. Zo kunt u voor een vierkante picknicktafel 4 bijhorende rugleuningen bestellen. Maar stel dat u er twee wenst wel, en twee wenst zonder, dan is dit perfect mogelijk!

Een rugleuning heeft bij ons geen 2, maar 3 steunbalken. Dit oogt op zich een stuk mooier, en door de groter ondersteuningsoppervlakte voelt dit een stuk aangenamer. Wat betreft montage, kiest u zelf de afstand tussen de planken. De gaten zijn niet voorgeboord, maar dit is ook niet helemaal nodig bij vuren houten planken.

Picknicktafel met rugleuningenDe kleur:


Het is belangrijk dat u weet dat de kleur van de tafel in tijd zal veranderen. Bij levering zal het hout vaak een licht groene kleur hebben. Dit komt door de impregnatie van het hout. Als het product daarentegen een tweetal dan in het zonlicht staat, dan zal de kleur lichtbruin gaan kleuren (zie bovenstaande foto). Als de houten tuintafel de winter heeft getrotseerd, en dus ook een pak regen en koude, dan zal ze één jaar later er ietwat licht grijzer gaan uitzien. Sommige klanten vinden dit nu net leuk, andere dan weer minder. Iedereen is anders.

Wat kan u nu zelf doen in verband met de kleur van uw tafel?

De oorspronkelijke kleur behouden is zowaar een utopisch gegeven. Maar uit ervaring weten we wel dat picknicktafels die onder een afdak staan, veel minder afzien dan tafels die onbeschermd zijn. We hebben ook op maat gemaakt beschermhoezen ontwikkeld voor deze KING picknicktafels. Het hout is op die manier minder onderhevig aan weersinvloeden, en dit geeft meteen een gunstig effect op het "behoud van kleur".

Dit gezegd zijnde, kiezen sommige klanten al van in het begin om de picknicktafel in te smeren met een kwaliteitsvolle houtolie. Deze laatste bestaan tegenwoordig al in verschillende mooie kleuren. Om dit te illustreren hebben we de volgende foto gevonden in onze database. We blijven in thema, en tonen opnieuw een Comfort Picknicktafel:

Picknicktafel verven