U KUNT EENVOUDIG ONLINE EEN BESTELLING PLAATSEN VOOR BOUWHOUT
Tuinhout is groot, zwaar en onhandig om mee naar huis te nemen. Bij E-woodproducts kunt u al dat gedoe vermijden door online te bestellen. Kies gewoon wat u nodig hebt op onze site of bel ons voor hulp als dat nodig is - dan vervoeren wij het allemaal netjes naar uw huis!
Druk op één van de categorieën, en je vindt in een mum van tijd wat je nodig hebt.
Patijntjestraat 107
9000 Gent
Telefoonnummer: +32 484 13 78 50E-woodproducts.be
contact@e-woodproducts.be
Leirekenstraat 16
9310 Aalst
Hannaerden 1A
9280 Lebbeke
Geen ophalingen mogelijk!
E-woodproducts is al meer dan 10 jaar actief in de houtindustrie en zijn er trots op u een breed assortiment producten van verschillende leveranciers te kunnen aanbieden. Wij kennen al onze partners persoonlijk en daarom kunnen wij u producten van topkwaliteit en een snelle service garanderen.
KANT-EN-KLARE-PRODUCTEN
Hout is iets waar we trots op zijn bij E-woodproducts. Het is ons vak! Maar we verkopen niet alleen hout. Wij verkopen ook kant en klare producten. U kunt bijvoorbeeld een tuinbank bestellen. Of een tafel, of een prieel. Wat u ook nodig heeft om uw tuin mooi en comfortabel te maken, wij hebben het!
THUISBEZORGING IN HÉÉL BELGIË
Wij bezorgen tuinhout in heel België. Van Van Antwerpen tot Brussel en van Gent tot Hasselt, wij leveren hout voor uw tuin waar u het nodig heeft! Of u nu een grote of kleine tuin heeft, wij hebben de juiste producten voor u. Bezoek onze website en blader door ons assortiment. Als u niet vindt wat u zoekt, neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.
Constructiehout / Bouwhout / Timmerhout
Constructiehout (of bouwhout, of timmerhout) is een term voor de grote, dimensionale stukken hout die bij bouwprojecten worden gebruikt. Het wordt ook wel timmerhout genoemd, en het is een van de belangrijkste materialen die worden gebruikt om huizen te bouwen.
Timmerhout voor de bouw is een veredeld kwaliteitsproduct, met een vochtgehalte van ten hoogste 15%. Het wordt gemaakt van vurenhout, grenenhout, larikshout en douglasspar. Timmerhout voor de bouw wordt gesorteerd op draagvermogen, vochtgehalte, korrelstructuur en dimensionale stabiliteit.
Bouwhout laat zich handig bewerken tot de meest fraaie constructies. De uiteenlopende houtsoorten met hun eigen karaktereigenschappen hebben hun eigen specifieke constructie mogelijkheden. Onderaan deze pagina vindt u nog enkele interessante veelgestelde vragen over constructiehout.
Gording (... is een houten balk aangebracht in de lengterichting / horizontale richting van het dak.)
Panlat (... panlatten worden horizontaal op een hellend dak aangebracht om een bepaalde dakbedekking, vooral dakpannen, op te hangen.)
Regel (... worden ook houten balken genoemd, en vaak gebruikt voor de fundering van terras of veranda).
Schoor (... is een schuin geplaatste balk, die dient om te stevigheid van de constructie te vergroten).
Timmerhout: vragen en antwoorden
Welk hout heb je nodig voor een draagconstructie?
Als u een draagconstructie wilt bouwen, hebt u misschien gemerkt dat er veel verschillende soorten hout zijn. Welke soort heeft u nodig?
Het antwoord is: dat hangt ervan af. De houtsoort die u kiest, hangt af van het soort draagconstructie dat u wilt bouwen. Als u bijvoorbeeld een terras wilt bouwen in uw achtertuin, dan wilt u hout gebruiken dat onder druk is behandeld. Onder druk behandeld timmerhout is behandeld met chemicaliën die voorkomen dat het gaat rotten en dat insecten het wegvreten. Het is ook bestand tegen waterschade, dus het is perfect voor terrassen die zullen worden blootgesteld aan regen en sneeuw!
Als u op zoek bent naar iets meer decoratiefs of kunstzinnigs, dan is hardhout misschien iets voor u.Hardhout is van nature bestand tegen rot en schimmel. Dit betekent niet dat het ondoordringbaar is - u moet nog steeds maatregelen nemen om het tegen de elementen te beschermen - maar het betekent wel dat het langer meegaat dan andere houtsoorten als het gedurende lange perioden aan regen, sneeuw en zon wordt blootgesteld.
Hier een overzicht van de meeste houtsoorten die gebruikt worden voor constructies: Europees Douglas uit Frankrijk, Duitsland en België of Oregon Pine uit Noord-Amerika (Pseudotsuga menziesii); Vuren uit België en buurlanden en Noords vuren uit Noord-Europa (Picea abies); Grenen uit België en/of buurlanden en Noords grenen uit Noord-Europa (Pinus sylvestris)
Waarvoor wordt constructiehout (of timmerhout) allemaal gebruikt?
Timmerhout is een algemene term voor een groep materialen die gebruikt worden bij de bouw van huizen, gebouwen en andere constructies. Timmerhout kan worden gemaakt van naaldhout, zoals dennenhout en sparrenhout, of van hardhout, zoals eikenhout, esdoornhout en mahoniehout.
Timmerhout wordt voor een groot aantal dingen gebruikt, maar enkele van de meest voorkomende toepassingen zijn de volgende:
1. Huizenbouw. Timmerhout wordt gebruikt bij de bouw van huizen en andere constructies.
2. Meubels. Timmerhout kan worden gebruikt om meubels te maken, zoals dressoirs, tafels, stoelen, bedden, enz.
3. Decoratie en ambachten. Timmerhout kan worden gebruikt om decoraties en ambachten zoals schilderijen of beeldhouwwerken te maken.
4. Omheiningspalen/hekken/pergola's/railingpalen voor dekken/porches/patio's/decks.
5. Vloeren (hardhouten vloeren). Timmerhout kan worden gebruikt in houten vloerdelen zoals hardhouten vloeren of parketplanken
Wat is Epicea?
Epicea of vurenhout is hout van de fijnspar, niet van de den, soms inlands, soms ingevoerd. Vurenhout is niet duurzaam, maar wel stabiel, licht én sterk waardoor het uiterst geschikt is voor structuren en zelfs vliegtuigbouw. Het hout is heel lichtkleurig, witachtig tot crèmekleurig. Kun je vuren hout buiten gebruiken? Onbehandeld vurenhout is niet goed bestand tegen weersinvloeden en is erg vatbaar voor houtrot en aantasting door schimmels en algen. Wanneer u vurenhout buiten wilt gebruiken, zult u het hout moeten behandelen. Hiermee maakt u het hout geschikt voor buitentoepassingen en verlengt u de levensduur.
Wat is hardhout?
Loofhout (of hardhout) is een houtsoort die duurzamer is dan zachthout. Het heeft een hogere dichtheid en sterkte, en kan worden gebruikt voor vloeren, meubels, kasten, enzovoort. Loofhout is over het algemeen moeilijker te bewerken dan zachthout, maar het is vaak ook duurder omdat het duurzamer is en langer meegaat.
Ze zijn afkomstig van bomen die al honderden of duizenden jaren bestaan, en ze worden meestal in het wild geoogst in plaats van in kwekerijen te worden gekweekt. De meest voorkomende soorten zijn eik, esdoorn, es en esdoorn.
Hout kopen bij E-woodproducts
Timmerhout bij E-woodproducts.be is altijd duurzaam ingekocht en na productie teruggedroogd. Terugdrogen is een behandeling die het hout minder gevoelig maakt voor krimpen en uitzetten en de kans op schimmel op het hout vermindert. Houd er rekening mee dat hout leeft en nog steeds kan uitzetten of krimpen als gevolg van het weer. Bovendien zijn de gecommuniceerde maten de maten van het hout vóór het terugdrogen. Dit betekent dat het hout in veel gevallen iets kleiner is. E-woodproducts.be vermeldt steeds de afmetingen bij benadering van haar tuinhoutproducten op haar website.
Bouwhout is een natuurlijk houtproduct en reageert op veranderingen in levensomstandigheden en temperatuur. Hout bevat, net als alle plantaardig materiaal, hars dat bij warm weer uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen. Tuinhout zal na verloop van tijd ook vergrijzen; dit heeft geen invloed op de levensduur van het hout, maar het kan behandeld worden met een Restol Houtolie UV om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.