Boombank in hout: grenen, hardhout of teak

Boombanken zijn meestal gemaakt van hout en bestaan uit een zitting en een rugleuning. Ze zijn vaak te vinden in tuinen of parken, maar ze kunnen ook worden gebruikt als buitenmeubels in de achtertuin of patio. Een boombank is een perfecte aanvulling op elke tuin. Het biedt u een plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap. Dit type bank wordt ook wel buitenbank of bomenbank genoemd.
.
Boombank hout met rugleuning grenen
Boombank met rugleuning in hardhout
Boombank met rugleuning teak
Boombank met rugleuning teak

1343.94

€ 1.119,95

Boombank: kenmerken en vragen:


Wat zijn de voordelen?


Een boombank is een soort buitenzitplaats die meestal is gemaakt rond een boomstam. Ze worden meestal in een tuin of park geplaatst en kunnen elk landschap een uniek tintje geven. Boombanken hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten banken. Ze zijn milieuvriendelijker omdat ze natuurlijke materialen gebruiken in plaats van synthetische. Boombanken zijn een geweldige manier om wat groen aan uw buitenruimte toe te voegen en tegelijkertijd zitplaatsen voor gasten te bieden.
.

Hoe installeer je ze in je tuin?


Een boombank kan een geweldige aanvulling zijn op elke tuin, maar het is misschien niet zo eenvoudig als het lijkt om er een te installeren. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u begint met het bouwen van uw bank.

De eerste stap is het vinden van de juiste boom voor uw bank. U wilt een boom die stevig is en voldoende ruimte heeft voor de vorm van de bank die u wilt maken. U wilt ook een boom die in een gebied van uw tuin staat waar mensen comfortabel op de bank kunnen zitten zonder te dichtbij of te ver weg te zijn.

Het volgende dat u moet doen, is ervoor zorgen dat u alle benodigdheden voor de installatie hebt. Dit omvat hout, schroeven, spijkers en gereedschappen zoals zagen en boren. Bij al onze boombanken vindt u steeds de opbouwinstructies en het bevestigingsmateriaal terug.
 

Welke kies je het best, één in hardhout, één in teak hout, of één in behandeld grenen hout?

 

Bij het kiezen van de beste bank voor uw tuin of terras moet u met een aantal factoren rekening houden.

Eerst en vooral zult u de esthetische aantrekkingskracht van elk type bank willen overwegen. Hardhout, teak en drukgeïmpregneerd grenen hebben elk hun eigen unieke uitstraling die al dan niet geschikt is voor uw ruimte.

Andere overwegingen zijn duurzaamheid en weersbestendigheid.

Onbehandeld hardhout en teakhout zijn duurzame houtsoorten. Dennenhout (grenenhout) is echter onbehandeld niet duurzaam, dus moet het worden behandeld. In feite is grenenhout vaak geïmpregneerd en wordt zelfs een jaarlijkse behandeling met houtolie aanbevolen.


.
.