Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Restol houtolie

Restol houtolie beschermt uw meubelen in alle seizoenen. De olie bevat een UV-filter, zodat de kleur van uw meubels behouden blijft, ook als ze na verloop van tijd op natuurlijke wijze verweren.

Daarnaast vormt Restol Houtolie een beschermende laag op het hout. Deze laag stoot vocht af en zorgt ervoor dat het hout zijn natuurlijke uitstraling behoudt: vlekken worden door deze oliedruppels afgestoten zonder dat ze in de binnenkant van het hout dringen. Het resultaat is duurzaam en mooi: een zijdeglans of matte afwerking die de oorspronkelijke uitstraling van uw meubel behoudt.

 

RESTOL™ IS DE VEELZIJDIGE OPLOSSING


Restol™ Houtolie beschermt uw picknicktafel, tuinbank of tuinhuisje. Maar ook voor uw tuinmeubilair, schutting- en gevelbekleding en houten speeltoestellen is het zeer geschikt!

Restol™ Houtolie is verkrijgbaar in een reeks kleuren die in elke omgeving passen en kan gebruikt worden op onbehandelde, geïmpregneerde of hardhouten oppervlakken.

 

RESTOL™ BIEDT LANGDURIGE BESCHERMING


Restol™ Houtolie is een natuurlijke (plantaardige) lijnolie die uw buitenhout waterafstotend en weerbestendig maakt en zorgt voor jarenlange bescherming. Restol™ Houtolie biedt met haar unieke formule de perfecte balans tussen duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is een eersteklas houtolie die uw meubels beschermt en laat ademen.

 

DE RESTOL™ KLEUREN


Door het brede kleurengamma dat wij aanbieden, is er altijd een kleur die aan uw wensen voldoet. Op de productpagina's kunt u zien of de gewenste kleur transparant of semi-transparant is.

 

Het aanbrengen van Restol houtolie:

 

1. Voorbereidende fase:

 

A. Maak het oppervlak schoon

 

Voordat u de houtolie aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak vrij is van losse deeltjes en volledig droog is. Wij raden u aan hiervoor een staalborstel te gebruiken. Veeg vervolgens het oppervlak vervolgens af met een vochtige doek laat u het meubel drogen voordat u het zal instrijken met houtolie.

 

B. Roer Restol™ goed op

 

Het pigment in Restol™ zakt naar de bodem van de pot. Het mengsel moet elke keer goed geroerd worden voor het aanbrengen, want alleen schudden mengt niet goed genoeg.

 

C. Het schuren van uw hout is niet nodig

 

Restol™ Zijdeglans kan direct op geschuurd of niet geschuurd hout worden aangebracht. Schuren tussen de lagen is niet nodig, als er maar minstens 4 uur tussen elke verflaag zit.

 

2. Aanbrengen van de eerste laag

 

Restol™ Houtolie op kleine oppervlakken aanbrengen met een kwast. Voor grotere oppervlakken kunt u het beste een spuit of roller gebruiken.

Voor het beste resultaat brengt u Restol™ aan in een richting die evenwijdig is aan de nerf van het hout.

Tip: Groot oppervlak

Voor het aanbrengen van Restol™ op een groot oppervlak, bijvoorbeeld een schutting of groot tuinhuis, kunt u ook een spuit of roller gebruiken.

 

3. Een tweede of derde laag aanbrengen

 

Restol™ Zijdeglans of Mat geeft uw hout al na twee lagen bescherming, maar voor een meer expressieve kleur brengt u een derde laag aan.

 

 

Enkele tips om je houten tuinmeubels verder op te volgen:

 

  • Het is belangrijk om uw hout regelmatig te inspecteren.

  • Wij raden aan om verweerde plekken bij te werken en ze regelmatig een nieuwe laag te geven, afhankelijk van hoe vaak ze nat worden of aan de elementen worden blootgesteld.


    E-woodproducts is één van de Restol verkooppunten.